Beleefboerderij de Elihoeve 🐄

Rick en Judith melken zo’n 120 melkkoeien en het eigen jongvee blijft tot 6 maanden op de boerderij. Elk kalf krijgt een eigen naam die wordt bedacht zodra een kalf wordt geboren. Er is 40 hectare gras beschikbaar om de mest op kwijt te kunnen. Het bedrijf voorziet in zijn eigen veevoer (gras en mais).

Met de leukste activiteiten!

Naast de melkstal en jongveestal nog een paar loodsen en een paardenstal. In de loodsen staan de machines en wordt hooi opgeslagen. In de paardenstal zijn 3 boxen waar een aantal lieve paarden wordt gehouden

In de jongveestal worden de kalfjes opgevangen als ze geboren zijn. De kalfjes blijven totdat ze ongeveer 6 maanden zijn bij ons, daarna gaan ze naar een andere boer totdat ze bijna zelf weer een kalfje krijgen. Dan komen de koeien weer terug op de boerderij en verblijven ze weer in de jongveestal.

In de melkstal staan de melkgevende dieren. De koeien hebben de vrije ruimte om zelf rond te lopen en een fijne ligplek uit te kiezen. Ze krijgen dagelijks vers voer en twee keer per dag worden hun ‘bedden’ schoongemaakt. Van het voorjaar tot en met najaar staan de melkkoeien elke dag in de wei en geven ze heerlijke weidemelk.

Als boer en boerin doen Rick en Judith veel aan natuurbeheer om biodiversiteit en duurzaamheid te verbeteren. Zo worden weidevogels beschermd, worden allerlei kruiden en klavers gezaaid tussen het gras voor insecten, wordt het water schoongehouden en krijgen traditionele knotbomen alle ruimte. Ook slimme manieren om duurzaamheid te bevorderen worden op de boerderij toegepast. Zo wordt op de boerderij eigen energie opgewekt, wordt de warmte van de melk gebruikt om water op te warmen en is een laadpaal aanwezig voor elektrische auto’s.

Boerderij activiteiten

Op de boerderij is altijd wat te doen. Het is mogelijk om een rondleiding te boeken, met een schoolklas op bezoek te komen of één van onze activiteiten bij te wonen. Leren en ontdekken, voor iedereen. We hebben verschillende ruimtes hiervoor beschikbaar. Op verzoek kunnen wij heel veel organiseren, zo niet alles. We hebben een eigen leeratelier, waar bijvoorbeeld ook workshops gehouden kunnen worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem via het contactformulier vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Bekijk hier alvast de leukste activiteiten!👇🏻

Bekijk 👀 ons laatste nieuws op Facebook en Instagram 

Wat vinden onze bezoekers? ❤️

Zeker zo doorgaan! Het uitje naar de boerderij van familie de Vor was een groot succes! Met de complimenten voor de boerin die ons een superuitje heeft bezorgd!

Dank je wel voor de gastvrijheid van fam. De Vor. De kinderen hebben genoten en hebben een heerlijke ochtend gehad. Het was echt een belevenis.

Goede introductie met een rondleiding over de boerderij en daarna als kern ruim de mogelijkheid om aan de opdrachten te werken. Afronding met vragen stellen was ook fijn.