Proeftuin Avocado’s 🥑

Op de Elihoeve zijn wij een bijzonder project gestart: Proeftuin Avocado’s. Met dit project kijken we of het lukt om op eigen grond avocado’s te telen. Avocado’s zijn heel erg gezond, ze zitten vol goede vetten en mineralen, zijn lekker en worden daarom ook door steeds meer mensen gegeten. 

Goed voor het milieu!

Als het gaat om duurzaamheid, is de footprint van een avocado voordat die bij ons op het bordje ligt, wat minder positief.

We hebben zelf gezien in Zuid-Amerika en Australië wat er allemaal nodig is voor het telen van avocado’s. Vooral de beschikbaarheid van water kan in sommige gebieden een groot probleem zijn. En laten wij dat op onze boerderij genoeg hebben. Daarom hebben wij na onderzoek besloten om een proeftuin op te zetten. De komende jaren onderzoeken wij of het lukt om avocado’s te telen in een Nederlands klimaat. Uiteraard is het mogelijk om de proeftuin te bezoeken en meer informatie te krijgen over avocado’s en het groeiproces.

Benieuwd? Neem via het contactformulier vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Bekijk hier alvast de Proeftuin Avocado’s!👇🏻

Bekijk 👀 ons laatste nieuws op Facebook en Instagram 

Wat vinden onze bezoekers? ❤️

De proeftuin Avocado’s heeft nog geen reviews. Ben jij de eerste? Stuur een mail met jou belevenissen naar welkom@elihoeve.nl